н.с. Iст. д-р Светлозар Сардовски, вск, FESC, MPHM, кардиолог

н.с. Iст. д-р Светлозар Сардовски, вск, FESC, MPHM, кардиолог

РАЗЛИЧНИЯТ “СЪРДЕЧЕН” ЛЕКАР – ПАЦИЕНТИТЕ ЗНАЯТ ЗАЩО!

 

Кардиолог (обща и инвазивна кардиология), европейска диплома, експерт по ехокардиография, специалист по вътрешни болести, магистър по обществено здраве, здравен мениджмънт и здравословен начин на живот

 

 Онлайн консултация

 

 

 

Извършва ИНДИВИДУАЛНО съобразени консултации и лечение, основани на ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ и взаимно ДОВЕРИЕ, с ЦЕЛ осигуряване най-голямата ИНВЕСТИЦИЯ в живота Ви – Вашето ЗДРАВЕ

 

“И ЗА БОЛНИ И ЗА ЗДРАВИ,

ПОДХОДЯЩ СЪВЕТ ЩЕ СЕ ОТПРАВИ”

д-р С. Сардовски

 

 

Уважаеми пациенти,

Аз не съм уникален с извършване на чудеса в медицината. Чудо е Живота, а чудесата са в нас и в природата около нас. Моята сила обаче, е в това, че зная, а ще науча и Вас, че “Здравето е преди всичко в собствените ви ръце”. Същевременно мога, когато се наложи, максимално да ви помогна, възползвайки се от съвременните медицински достижения и богатия си професионален опит. Така, заедно с Вас, можем да предотвратим появата на неблагоприятни за вас здравни проблеми (профилактика), отлагайки нуждата от болнично лечение, за да се наслаждавате на повече здрави години през своя живот.

 

ОТ СЪРЦЕ СЕ ЛЕКУВА ОТ СЪРЦЕ”

д-р С. Сардовски

 

Кратко професионално развитие 

Бил е личен лекар на известния мултимилионер Иван Зографски (бивш собственик на х-л Кемпински-Зографски, София).

Завършва медицина през 1992 в МУ, София. До 1996 работи в Центъра по спешна медицинска помощ-София. От 1996 след конкурс, е назначен за научен сътрудник в сърдечна реанимация на УБ “Пирогов”. От 2003 до 2007 е завеждащ функционален кардиологичен сектор на секцията по спешни вътрешни болести и кардиология. През 2007 основава Кардиологична клиника в УБ “Пирогов”, като от 2007 г. до февруари 2013 е и завеждащ на интензивното и кардиологичното отделения. През 2009 г. заедно с д-р Гелев и съдействието на д-р Раденовски (директор на “Пирогов”), създават отделението по инвазивна кардиология в същата болница. От март 2013 г работи като инвазивен кардиолог, част от водещият екип на Kардиологичната клиника в болница Токуда, София. От март 2017 работи като инвазивен кардиолог в б-ца “Берое”, Стара Загора. От 2018 г е съдружник в Медицински Център “АРГОМЕДИКА” в София.

Д-р Сардовски има придобити специалности по вътрешни болести, кардиология, инвазивна кардиология, сертификат по ехокардиография – експертно ниво, магистър е по обществено здраве и здравен мениджмънт. Притежава академична степен научен сътрудник I ст., европейска кардиологична диплома от европейския борд за сертифициране от 2005г., а през 2007 г е избран за Fellow на европейското дружество по кардиология (FESC).

Д-р Сардовски има редица публикации в български и чуждестранни медицински списания, като е първият български лекар публикувал във водещите световни американски списания JAMA (Journal of American Medical Association) и Circulation.

Има дълга преподавателска дейност, множество участия в специализирани кардиологични курсове и научни форуми у нас и в чужбина, член е на дружеството на кардиолозите в България, на групата по ехокардиография и на Българското интервенционално дружество по кардиология.

Д-р Сардовски има и активна обществена позиция, като през 2007 е един от водачите на стачката в б-ца ”Пирогов” и официален говорител на стачния комитет. От 2007 до 2009 е избран член на УС на Столичната Лекарска Колегия, а от 2009-2011 е избран член на УС на Български Лекарски Съюз. От 2010 -2012 е избран член и на УС на Дружеството на Кардиолозите в България.

Дейности:

Д-р Сардовски има значителен опит в диагностиката и лечението на спешните вътрешни и сърдечно-съдови заболявания и е експерт в ехокардиографията и в инвазивната кардиология – основните методи за поставяне на правилната диагноза при сърдечните заболявания.

В своята практика използва съвременна високотехнологична апаратура и осъществява:

– сърдечно-съдов и пълен преглед

ехокардиография (визуализира отклонения на сърдечните структури с ултразвук)

– ехография на бял дроб (различава пневмония вкл. КОВИД, белодробен застой, изливи в плеврата и др.)

велоергометрия (открива сърдечни проблеми и оценява физическия капацитет – решаващи фактори за преценка на сърдечно-съдовото здраве и определяне нивата за физическо натоварване)

Холтер – ЕКГ (открива сърдечни аритмии и преценява ефекта от лечението им)

Холтер – Артериално налягане (открива скрито повишаване на АН, както и преценява ефекта от лечението му)

–СЪННА АПНЕЯ изследване у дома (малък монитор с големина на кутия цигари, който носите докато спите у дома си, проследява дишането ви, нивата на кислород и дихателните усилия и разкрива дали имате проблеми с дишането – хъркане и спиране на диашането)

– коронарография, имплантация на стент при съответни показания (в Аджибадем СИТИ клиник или Софиямед, София) 

-Превантивна медицина- обучение по здравословен начин на живот и медицински практики, предназначени за предотвратяване и избягване на болестите (най-важният фактор, определящ човешкото здраве)

-Хранителна терапия при Диабет тип 2 и/или Затлъстяване с цел отслабване без гладуване и контрол на кръвната захар

 

– при нужда, насочване към други водещи лекари

 

ПУБЛИКАЦИИ НА Д-Р САРДОВСКИ 

Пълна автобиография

 

Контакти:

МЦ АРГОМЕДИКА, София, ул. Стара плaнина 23

тел.: 02 45 077 45; 0889 80 77 45

e-mail: ssardovski@yahoo.com

 

 

 

departments: Кардиология
positions: Кардиология
degree: Доктор
office: МЦ АРГОМЕДИКА